субота, 21 вересня 2024 10:57

Військові видатки збільшено - Зеленський підписав закон

Військові видатки збільшено - Зеленський підписав закон
Президент Володимир Зеленський підписав закон про збільшення військових видатків. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збільшення на 500 млрд грн витрат держбюджету на військові потреби.

Парламент ухвалив цей закон 18 вересня. Про повернення документа із підписом президента йдеться у картці законопроєкту на сайті Верховної ради.

Раніше голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа розповіла, якими будуть джерела додаткових 500 млрд грн на оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урсула фон дер Ляєн пообіцяла Україні €35 млрд із заморожених російських грошей

Зокрема, 115,4 млрд грн планується залучити за рахунок скорочення видатків з обслуговування та погашення державного боргу. 216 млрд грн - додаткове розміщення облігацій внутрішнього державного боргу (ОВДП).

Окрім того, 100 млрд грн заплановано додати після перевиконання плану зі збору податків. А 30 млрд грн - надходження від підвищення податків.

Планується, що 12,7 млрд грн принесе підвищення ставок акцизного податку на тютюн та пальне.

Верховна Рада 18 вересня прийняла у цілому законопроєкт щодо збільшення бюджету цього року на 500 млрд грн на військові потреби. "За" проголосувало 298 нардепів.

Таким чином видатки бюджету цього року становлять рекордні для України 3,73 трлн грн.

Зараз ви читаєте новину «Військові видатки збільшено - Зеленський підписав закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі