понеділок, 26 листопада 2012 13:48

У Присяжнюка заявили про тотальне подешевшання овочів

У Присяжнюка заявили про тотальне подешевшання овочів
Олександр Сень прогнозує цінову стабільність. Фото: selo.pl.ua

Ціни на основні групи овочів в Україні знизилися.

Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства Олександр Сень.

Зокрема, розповів він, станом на 23 листопада, кілограм картоплі коштував 1,66 грн, що на 76 коп. менше, ніж на початку серпня; кілограм капусти - 2,17 грн, що на 91 коп. менше, ніж станом на 1 серпня; кілограм моркви - 2,69 грн, що на 2,04 грн и менше, ніж на початку серпня; кілограм столового буряка - 2,09 грн, що на 96 коп. дешевше, ніж станом на 1 серпня; кілограм цибулі - 1,74 грн, що на 1,77 грн дешевше, ніж на початку серпня.

За його прогнозом, українські аграрії цьогоріч зберуть понад 32 млн тонн овочів, у тому числі майже 23 млн тонн картоплі.

Відповідний обсяг урожаю повністю забезпечить продовольчу безпеку країни, адже перевищує потребу населення, вважає Сень.

Він наголосив, що такі запаси овочів за належних умов зберігання допоможуть гарантувати подальшу стабільну цінову ситуацію.

"Враховуючи завершення листопада, можна говорити, що вже практично зібрані овочі закритого ґрунту. У цілому урожай такий, як і очікувався, тобто вал овочів в Україні складе понад 9 мільйонів тонн (без урахування врожаю картоплі). При цьому потрібно зауважити, що потреба в овочах для харчування населення складає близько 7 мільйонів тонн. Також необхідно зазначити, що обсяг виробництва за всіма основними групами овочів є більш ніж достатнім", - цитує слова Сеня прес-служба Мінагрополітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" прогнав через держбанки ОВДП майже на 4 мільярди

Заступник міністра нагадав, що капусти очікується зібрати понад 1,7 млн тонн за потреби населення в 1,5 млн тонн, буряка столового - 878,7 тис. тонн за споживання 606 тис. тонн, моркви - 897,6 тис. тонн за потреби 649 тис. тонн та понад мільйон тонн цибулі за споживання 763 тис. тонн.

Щодо виробництва картоплі, то, за словами Сеня, очікується зібрати майже 23 млн тонн, тоді як українцям для споживання на рік потрібно близько 6 мільйонів тонн. Також заступник Міністра наголосив, що цьогорічного врожаю овочів та картоплі абсолютно достатньо не лише для забезпечення потреб населення, а й для формування та збереження доступної ціни на них.

Зараз ви читаєте новину «У Присяжнюка заявили про тотальне подешевшання овочів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі