середа, 25 квітня 2012 09:52

В Україні 11 місяців поспіль дешевшають овочі

В Україні 11 місяців поспіль дешевшають овочі
Найближчим часом рання продукція продовжить знижуватися в ціні. Фото: tsn.ua

Зниження вартості української плодоовочевої корзини минулого тижня відновилося, склавши 1,2% після незначного зростання на 2,4% напередодні Великодня.

Таким чином, плодоовочева продукція в Україні дешевшає вже 11 місяців поспіль - абсолютно безпрецедентний випадок, пише портал "Дело".

За словами керівника проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Тетяни Гетьман, основною причиною зниження вартості кошика минулого тижня були тепличні овочі, зростання пропозиції яких призвело до обвалу цін.

"Водночас овочі борщового набору і раніше не дорожчали, так як незначне зростання вартості якісної капусти торішнього врожаю компенсувався зниженням цін на ранню капусту", - сказала вона.

Експерт спрогнозувала, що найближчим часом рання продукція продовжить знижуватися в ціні по мірі зростання її пропозиції на ринку.

Зниженню цін сприяло те, що Росія перестала закуповувати тепличні огірки та томати в України. Українські овочі втратили конкурентоспроможність через високу ціну. Тепер теплиці працюють виключно на внутрішній ринок.

Зазначимо, що українські фермери спішно утилізують залишки рекордного врожаю овочів. Ціни на овочі борщового набору і картопля в середньому в 2 рази нижчі від собівартості.

Зараз ви читаєте новину «В Україні 11 місяців поспіль дешевшають овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі