субота, 14 квітня 2012 21:12

Експерт: яйця подорожчають на 50 коп., огірки і помідори - до 20 грн/кг

Експерт: яйця подорожчають на 50 коп., огірки і помідори - до 20 грн/кг
Тарас Гагалюк: подорожчання буде спричинене зростанням попиту. Фото: depo.ua

Ціна на яйця зросте приблизно на 50 коп. у зв'язку з великоднім підвищенням попиту.

Такий прогноз озвучив експерт аграрних ринків Тарас Гагалюк у ефірі Першого ділового каналу.

"Очікується зростання попиту на яйця у зв'язку із Великодніми святами, тому можна прогнозувати зростання десь на 50 копійок. Однак серйозного зростання вже не відбудеться, тому що, по-перше, Антимонопольний комітет досить серйозно моніторить цей ринок, а по-друге, сезонно кури почнуть нести більше яєць, і буде зростати пропозиція на ринку, що призведе до зниження цін до рівня 8 гривень за кілограм десь до травневих свят", - сказав він.

За його словами, подорожчає і м'ясна продукція.

"За останній місяць десь на 10% подорожчала свинина. Яловичина залишалась на попередньому рівні, тому що ціні на неї вже об'єктивно зростати немає куди. Також "підтягується" курятина. Це теж пов'язано зі зростанням попиту у передвеликодні дні. В останні дні ціна зростатиме на 30%, тому що буде шалений попит", - зазначив Гагалюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина АЗС на трасах України продають "бодягу" - дослідження

При цьому фахівець додав, що зростання цін на м'ясо також пов'язане із скороченням поголів'я, здорожчанням пального та газу.

Крім того, зауважив Гагалюк, очікується зростання вартості помідорів та огірків до 20 грн/кг. Водночас, спрогнозував експерт, борщовий набір: картопля, буряк, морква - відчутно не подорожчає.

 

Зараз ви читаєте новину «Експерт: яйця подорожчають на 50 коп., огірки і помідори - до 20 грн/кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі