вівторок, 16 січня 2024 14:43

У Польщі пообіцяли розблокувати кордон з Україною - ЗМІ

У Польщі пообіцяли розблокувати кордон з Україною - ЗМІ
Блокування кордону мають завершити 17 січня о 13:00. Фото: Pexels

Польські далекобійники пообіцяли розблокувати кордон з Україною.

Вони досягли угоди про "певні умови" з урядом і мають призупинити протест 17 січня о 13:00 за київським часом, пише Reuters.

Далекобійники вимагали, щоб українським компаніям повернули систему дозволів для роботи у блоці, а також для європейських далекобійників, які в'їжджають до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми зможемо зняти блокади на кордоні - Туск

"Це не кінець, але протест буде припинено. Ми домовилися про певні умови: ми дамо уряду час попрацювати, оскільки це новий уряд", - сказав Томаш Борковський із Комітету із захисту перевізників і транспортних роботодавців.

Міністерство інфраструктури Польщі організує сьогодні пресконференцію, під час якої угоду мають підписати.

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребене". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, сказали в уряді.

11 грудня міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про розблокування пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

Мер польської ґміни (адміністративної одиниці, громади) Дорогуськ Войцех Сава заборонив перевізникам влаштовувати нову акцію протесту на пункті "Ягодин-Дорогуськ" . Після цього польські перевізники заявили про нову акцію протесту на понеділок.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі пообіцяли розблокувати кордон з Україною - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі