вівторок, 15 грудня 2020 13:40

У перший день подачі заяв по допомогу звернулись понад 33 тис. ФОПів

У перший день подачі заяв по допомогу звернулись понад 33 тис. ФОПів
Подати заяву на отримання допомоги можна до 31 грудня. Фото: pexels.com

Уже понад 33 тис. українців успішно подали заяви для оформлення одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам.

Подати заяву на отримання допомоги можна до 31 грудня. Для отримання послуги на порталі необхідний лише кваліфікований електронний підпис, а для отримання через додаток - авторизація в ньому, розповідає Міністерство цифрової трансформації.

Щоб отримати кошти, необхідно вказати IBAN особистого гривневого рахунку. Після заповнення заявки кілька секунд триватиме перевірка даних. Далі інформація надійде на обробку до Пенсійного фонду України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємцям спростили облік розрахунків у гривні

Мінцифри попереджає, що виплату можна отримати лише через "Дію". Будь-які інші сервіси, які пропонують перерахувати гроші, щоб отримати виплату – шахрайські.

Через велике навантаження можуть статись технічні збої в додатку і на порталі "Дія" .

"Якщо ви вже подали одну заяву, не намагайтесь надсилати одразу ще одну. Про всі статуси вашої заяви ви можете дізнатися у вашому кабінеті громадянина на порталі "Дія" або через push-сповіщення в додатку. Інформація про зарахування коштів надійде від вашого банку", - розповіли в Мінцифри.

Подачу заявок на програму "Допомога працівникам та ФОП - 8000 грн" продовжили до 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У перший день подачі заяв по допомогу звернулись понад 33 тис. ФОПів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі