четвер, 03 жовтня 2019 10:52

У Німеччині пояснили, чому треба продовжити угоду про транзит газу між Росією та Україною

У Німеччині пояснили, чому треба продовжити угоду про транзит газу між Росією та Україною
Wintershall Dea як постачальник газу потребує стабільного газового ринку. Фото: АиФ-Украина

У Німеччині побоюються, що ринок газу може стрімко зрости у січні 2020-го. Це станеться, якщо транзит газу територією України припиниться.

"Якщо Росія й Україна не підпишуть нову угоду про транзит, Європа не відчує дефіцит газу. Адже підземні сховища заповнені, є альтернативні поставки газу, газ, що надходить з Норвегії, власний видобуток, можливість отримувати скраплений газ. Однак ціни можуть різко піти вгору, і це може матиме довгостроковий негативний вплив на ринок газу", - пояснив голова німецької компанії Wintershall Dea Маріо Мерен, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія підпише контракт на транзит газу територією України, але є умови

Wintershall Dea як постачальник газу потребує стабільного газового ринку.

"Сподіваюся, що переговори між Росією й Україною будуть успішні, Єврокомісія зможе зіграти свою роль і бути хорошим модератором", - наголосив Мерен.

Контракт на транзит російського газу газотранспортною системою України завершується 31 грудня 2019-го. Черговий раунд газових переговорів між Україною, Росією та ЄС пройшов 19 вересня у Брюсселі. Росія вперше погодилася на укладання угоди про транзит за європейськими правилами. Переговори домовилися продовжити у жовтні 2019-го. Перший раунд тристоронніх переговорів відбувся у Берліні 17 липня 2018-го. Друга зустріч пройшла 21 січня 2019-го у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині пояснили, чому треба продовжити угоду про транзит газу між Росією та Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі