четвер, 03 жовтня 2013 23:29

У Мінфіні США заявляють про можливе падіння долара та фінансову кризу

У Мінфіні США заявляють про можливе падіння долара та фінансову кризу
Фото: news.bigmir.net

Курс долара може різко впасти, якщо невчасно буде вирішене питання щодо підвищення стелі держборгу США. Наслідками цього також можуть стати замороження кредитних ринків, а також фінансова криза, яка може стати гіршою, ніж у 2008 році.

Про це йдеться в оприлюдненій у четвер доповіді міністерства фінансів США, присвяченій темі потенціальних макроекономічних ефектів від нездатності Конгресу підняти боргову планку.

"Сполучені Штати ніколи не оголошували дефолт за своїми зобов'язаннями, а долар США і казначейські цінні папери знаходяться в центрі міжнародної фінансової системи. Дефолт може буде безпрецедентним і має потенціал бути катастрофічним: кредитні ринки можуть заморозитися, вартість долара може різко впасти, процентні ставки в США можуть підскочити, негативні побічні ефекти можуть відчуватися по всьому світу, може наступити фінансова криза і рецесія, які повторять події 2008 року або стануть ще гіршими", - йдеться в документі.

При цьому підкреслюється, що затягування вирішення питання із тимчасовим припиненням фінансування уряду робить американську економіку вразливішою до негативних наслідків від проблеми стелі держборгу.

Нагадаємо, за оцінками американського міністерства фінансів, до 17 жовтня Штати досягнуть стелі державного боргу й не зможуть виконати свої фінансові зобов'язання, якщо Конгрес не ухвалить закон про підвищення боргової планки.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні США заявляють про можливе падіння долара та фінансову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі