вівторок, 30 липня 2024 18:00

У Мінфіні пояснили рішення знизити неоподатковуваний ліміт на посилки

У Мінфіні пояснили рішення знизити неоподатковуваний ліміт на посилки
У Мінфіні пояснили рішення знизити неоподатковуваний ліміт на посилки. Фото: УНІАН

Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив рішення знизити неоподатковуваний ліміт на міжнародні посилки зі 150 до 45 євро.

Він зазначив, що "тіньовий" бізнес використовує цю лазівку для своєї вигоди. За його словами, за 2023 рік без оподаткування митними платежами в Україну прийшло 51,5 мільйона штук міжнародних поштових відправлень. Про це Марченко заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".

"У середньому, виходить, кожен українець отримав дві посилки за рік. Думаю, 10,2 млн пенсіонерів були б дуже здивовані, дізнавшись, скільки посилок з-за кордону вони "завезли", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль назвав дві причини покращення ситуації зі світлом в Україні

Він зазначив, що ніхто не знає, скільки реально товарів знаходилося всередині кожної з 51,5 млн посилок.

"Нас турбує той факт, що в Україні практично вся інтернет-торгівля та електронна комерція перебувають у "тіні". Умовно кажучи, у межах ліміту 150 євро неоподатковуваної вартості товару в нас завозять усе", - зазначив міністр.

При цьому він уточнив, що більшість інтернет-продавців працюють як ФОПи, сплачуючи в кращому разі єдиний податок 5%, а їхні обороти можуть становити мільйони.

18 липня заступник голови комітету ВР з питань фінансів податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що уряд схвалив зміни до закону про бюджет-2024 щодо оподаткування поштових посилок з-за кордону.

До змін від оподаткування ПДВ і митом звільнялися відправлення вартістю до 150 євро.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні пояснили рішення знизити неоподатковуваний ліміт на посилки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі