пʼятниця, 20 травня 2011 09:40

У Мінагрополітики розповіли, як квоти допомогли нагодувати українців

У Мінагрополітики розповіли, як квоти допомогли нагодувати українців

Держава забезпечена основними видами сільськогосподарської продукції.

Про це під час прес-конференції в Міністерстві аграрної політики та продовольства повідомив перший заступник міністра Микола Безуглий, передає прес-служба відомства.

"Ми констатуємо на продовольчому ринку країни стабільну ситуацію на основні види сільгосппродукції: тобто групи хлібобулочних продуктів, цукру, олії і ринку м'яса. Завдяки заходам які, можливо, були не дуже популярні - такі, як квотування експорту, - нам вдалося втримати стабільні ціни не тільки безпосередньо на хліб і хлібобулочні вироби, але й опосередковано через виробництво кормів на продукцію тваринництва", - повідомив він.

За його словами, завдяки заходам Міністерства в Україні збільшилося на 30%  виробництво свинини і на 11% виробництво м'яса птиці.

Разом з тим, за словами чиновника, попри подорожчання всіх складових виробництва м'ясної продукції, ціна на виробництво м'яса і м'ясних продуктів у державі залишається стабільною.

"Міністерство має достатні важелі впливу на ринок основних продовольчих продуктів з тим, щоб гарантувати нашим громадянам стабільні ціни на продовольство до кінця поточного року", - запевнив перший заступник міністра.

Зараз ви читаєте новину «У Мінагрополітики розповіли, як квоти допомогли нагодувати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі