вівторок, 26 квітня 2011 15:48

Присяжнюк клянеться, що квоти не заважають розвитку сільського господарства

Присяжнюк клянеться, що квоти не заважають розвитку сільського господарства

У першому кварталі 2011 року обсяги сільськогосподарського виробництва в усіх категоріях господарств у порівнянні з першим кварталом минулого року зросли на 5,3%, в тому числі у сільськогосподарських підприємствах - на 11,4%.

Результатом цього стало збільшення експорту продукції підприємств АПК у першому кварталі 2011 року на $ 900 млн, що на 41% більше попереднього року. Про це сьогодні на розширеному засіданні Колегії Мінагропроду заявив його глова Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба відомства.

Як зазначив міністр, зростання показників роботи галузі відбулося за рахунок збільшення інвестицій в аграрний сектор.

"Показники виробництва зросли навіть попри те, що було введено квоти на експорт зерна. Тобто ми в цілому задоволені тим, що політика Кабінету міністрів дає впевненість для інвесторів в аграрному секторі", - сказав Присяжнюк.

Збільшення виробництва сільгосппродукції забезпечило позитивне торговельне сальдо, яке за цей період 2011 року зросло на $ 600 млн, або на 75% по відношенню до минулого року. Також від підприємств АПК до зведеного бюджету надійшло 864,8 млн грн, що на 185 млн грн більше від попереднього року. Разом з тим, обсяги виробництва валової продукції збільшилися у 24 регіонах.

За словами очільника Мінагропроду, основний ріст виробництва був забезпечений за рахунок тваринництва. Зокрема, у січні-березні поточного року в усіх категоріях господарств зросло поголів'я свиней на 2% та птиці на 8,8%. При цьому підприємства АПК залучили 4,7 млрд грн кредитних коштів, що майже втричі більше за аналогічний період минулого року. На думку міністра, це свідчить про пожвавлення підприємницької активності сільськогосподарських підприємств.

"В сільськогосподарських підприємствах обсяги вирощування худоби та птиці зросли на 9,8%, зокрема, свиней – на 17,5%, птиці – 9,3%, виробництво яєць – 22,2%", - повідомив Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк клянеться, що квоти не заважають розвитку сільського господарства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі