четвер, 19 травня 2011 12:30

Мінагропрод попросив Кабмін пошвидше відмовитися від квот на пшеницю

Мінагропрод попросив Кабмін пошвидше відмовитися від квот на пшеницю

Міністерство аграрної політики і продовольства України пропонує уряду скасувати квотування експорту пшениці і ячменю, яке діє в країні до 30 червня цього року.

Про це сьогодні повідомив перший заступник міністра агрополітики та продовольства Микола Безуглий на прес-конференції в Києві.

"Міністерство внесло пропозицію щодо скасування квотування експорту пшениці і ячменю", - сказав він.

Безуглий припустив, що відповідне рішення ухвалять на найближчому засіданні Кабінету міністрів.

Нагадаємо, на початку жовтня 2010 року уряд України ввів квотування експорту зерна на термін до 31 грудня 2010 року. В кінці минулого року воно було продовжено до 31 березня 2011 року. При цьому сумарний розмір квот був збільшений на 1,5 млн тонн - до 4,2 млн тонн.

Наприкінці березня уряд вирішив продовжити квотування експорту зерна ще на квартал, збільшивши квоту на кукурудзу на 2 млн тонн. Потім міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що розподіл цієї квоти відбудеться на аукціоні.

Верховна Рада прийняла відповідний закон 8 квітня, надає Кабінету міністрів право продавати квоти на експорт зерна на аукціоні, проте президент ветував цей документ.

З 5 травня України скасувала квотування експорту кукурудзи.

Зараз ви читаєте новину «Мінагропрод попросив Кабмін пошвидше відмовитися від квот на пшеницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі