четвер, 18 липня 2013 09:55

У Гідропарку банджі-джампінг приносить 75 тисяч на місяць

У Гідропарку банджі-джампінг приносить 75 тисяч на місяць

З весни по осінь у столичному Гідропарку на Трухановому острові працює атракціон банджі-джампінгу. Людина прив'язується ногами до гуми й стрибає з висоти 40 метрів.

Коштує такий стрибок 300 грн. Якщо організовується група із 10 осіб, стрибок для кожного коштує 250 грн.

"Влітку там стрибає за день не менше 25 осіб. З такою ціною це прибутково, але й дуже небезпечно", - каже Олег Левченко із Запоріжжя.

Він 6 років займається банджі-джампінгом. Раніше набирав групи для стрибків. Зараз це заборонили. Банджі-джампінг вперше спробував 2006 року, до того професійно займався альпінізмом.

Через рік купив за 17 тис. грн професійне обладнання: бандаж для ніг, жилет, гума, страховка на тіло та набір блоків і кріплень.

"Спочатку сам стрибав у Запоріжжі із моста над Дніпром, потім у Київ і Кам'янець-Подільський їздив. Побачив, що є багато охочих спробувати. То я найняв собі помічника, платив йому 5 тисяч в місяць, почав проводити організовані стрибки. Брав за це 200 гривень", - розповів Левченко.

У ясний літній день стрибало по 15-17 осіб. Обладнання для стрибків окупилося за тиждень. За місяць чоловік поміняв його на інше, сучасніше. В жовтні сезон закінчувався, починався в середині квітня.

"Відстань від моста до води - 45 метрів. Людина пролітає цю відстань за 2 секунди. Спочатку, коли стрибаєш, то відчувається страх, а коли летиш, - повна порожнеча в голові. Це багатьом і подобалося. Такі стрибки очищають від негативу. За перший місяць я заробив 75 тисяч гривень. На 50 тисяч купив нове обладнання, безпечніше. На ньому більш м'яко відбувалося приземлення до води, міцніша гума. Дуже переживав під час стрибків своїх клієнтів на першій мотузці. Боявся, щоб не порвалася. Бо таких випадків у інших вистачало. Під час стрибка може зупинитися серце людини чи лопнути тромб. Тому перед кожним стрибком просив клієнтів писати розписку за своє життя", - розповів Левченко.

Зараз ви читаєте новину «У Гідропарку банджі-джампінг приносить 75 тисяч на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі