середа, 16 березня 2011 15:05

У Арбузова вимагають від банків інформацію про акціонерів

У Арбузова вимагають від банків інформацію про акціонерів

Національний банк України (НБУ) хоче, щоб банки надавали йому дані щодо 20 найбільших акціонерів.

Про це йдеться в листі НБУ до банків № 41-112/1118-3551 від 14 березня 2011 року.

"Інформація про двадцять найбільших учасників банку для складання звіту надається на підставі даних реєстру власників іменних цінних паперів і повинна підтверджувати актуальний склад власників акцій банку на дату заповнення звітності. У разі наявності в реєстрі власників іменних цінних паперів даних про номінального утримувача акцій, необхідно розкрити відповідну інформацію про власників акцій банку, за дорученням і в інтересах яких він діє", - йдеться в листі НБУ.

НБУ також вимагає від банків надання актуальної інформації щодо повного найменування, адреси, платіжних реквізитів, паспортних даних акціонера, залежно від того, чи є він фізичною або юридичною особою. У перелік 20 найбільших акціонерів банку у звітність повинні вноситися дані з урахуванням опосередкованого володіння акціями.

У разі недотримання банками зазначених вище вимог НБУ застосовуватиме до них заходи впливу.

Нагадаємо, Верховна рада України 15 лютого ухвалила законопроект, що зобов'язує банки оприлюднити інформацію про своїх власників, а також надала право публікації такої інформації НБУ.

Зараз ви читаєте новину «У Арбузова вимагають від банків інформацію про акціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі