пʼятниця, 21 серпня 2020 10:53

Трудові мігранти, які повернулися через пандемію, не можуть знайти роботу

Трудові мігранти, які повернулися через пандемію, не можуть знайти роботу

Українським заробітчанам, які спецрейсом вилетіли на роботу в Естонію та порушили умови самоізоляції – загрожують штрафи й вислання з країни. Про це заявили в місцевому МЗС.

Це один з багатьох епізодів, констатують фахівці. Після запровадження карантинних обмежень в ЄС сотні тисяч трудових мігрантів повернулися в Україну. Значна частина досі в пошуках роботи, передає "5 канал".

"Загалом ми оцінювали трудову міграцію разом з маяковою і постійною на рівні 7,5 мільйона осіб. Максимум – на піку. З них майже 3 мільйони – люди, які мають реальний статус за кордоном, працюють легально… Решта мають короткострокові контракти, переважно в Польщі. І значна їх частина в Україні. Тому можна говорити про кількість від декількох сотень тисяч до 2 мільйонів максимум", – говорить експерт програми "Внутрішня та зовнішня політика" Українського інституту майбутнього Ігор Тишкевич.

Президент Асоціації адвокатів України Зоя Ярош додає: "Їх повернення свідчить, що в нас збільшилась кількість трудових ресурсів. Але чи зможуть вони знайти роботу при такому спаді економіки – на мій погляд, шанси не великі".

Зараз ви читаєте новину «Трудові мігранти, які повернулися через пандемію, не можуть знайти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі