пʼятниця, 25 березня 2011 09:40

Спецтема: Арабські революції

Тігіпко закликав збільшити транзит газу, поки бомблять Лівію

Тігіпко закликав збільшити транзит газу, поки бомблять Лівію

Україна як країна-транзитер повинна використовувати у своїх інтересах нестабільність на Близькому Сході, що зумовлює збільшення поставок енергоносіїв з Росії до Європи.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна" .

"Лівія, яка була одним з найбільших постачальників нафти і газу до Європи, на тривалий час виведена з гри. Можуть виникнути питання і з постачаннями палива з інших арабських країн. Із політичних міркувань може бути припинена атомна генерація. Усе це поверне східному напрямку пріоритетну роль у забезпеченні Євросоюзу енергією. У таких умовах Україні необхідно зробити все можливе, щоб потужний потік експорту російського газу та інших видів палива в країни ЄС пішов саме через нашу територію", - підкреслив віце-прем'єр.

Тігіпко звернув увагу на те, що поки Захід зосереджений на військовій кампанії проти Муаммара Каддафі, російський прем'єр Володимир Путін продовжує розширювати коло учасників проекту "Південний потік".

"Енергетична дипломатія Росії дуже ефективна, і обставини їй сприяють. Зберегти статус ключового транзитера Україна зможе тільки в тому випадку, якщо оперативно запропонує реальну схему акціонування газотранспортної системи за участі європейських енергетичних концернів і "Газпрому", - заявив Тігіпко.

Лідер партії "Сильна Україна" висловив також підтримку зусиллям уряду щодо залучення західних інвесторів до розробки родовищ сланцевого та інших нетрадиційних видів газу на території України.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко закликав збільшити транзит газу, поки бомблять Лівію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі