вівторок, 22 березня 2011 13:02

Спецтема: Арабські революції

Лівійська пустеля наповнилась уламками озброєння Каддафі
14

Фото: Фото: Reuters

Західні військові стверджують, що змогли зупинити наступ прихильників полковника Муаммара Каддафі на сили опозиції.

Минулої ночі сили західної коаліції продовжили завдавати ударів по об'єктах ППО і військам лівійського лідера. Знову бомбардували і столицю країни Тріполі.

Основних ударів завдано по базі ВМФ Лівії, що розташована в 10 кілометрах від столиці. Зазнала ударів і резиденція Каддафі, а також аеропорт міста Себха, що розташований в 750 кілометрах від столиці. Авіація завдала ударів по радарним установкам на двох базах ППО на схід від Бенгазі. Бомбардування тривали практично всю ніч. Лівійська армія відповідала на них лише вогнем зенітних кулеметів, які випускали в небо трасуючі черги, як би подаючи сигнал, що готові до опору.

Заявляючи про успішний перебіг військової операції проти Каддафі, представники західної коаліції стверджують, що практично знищили систему ППО лівійців, що можуть розширити безпольотною зону на територію всієї країни.

З міста Сирт надійшло повідомлення про те, що там атак з повітря зазнали морський порт і аеропорт. Лівійські офіційні особи повідомляють про велику кількість загиблих і поранених серед місцевого населення.

Експерти, які спостерігають за перебігом подій в Лівії, впевнені, що услід за повітряною операцією коаліція неминуче повинна буде перейти і до іншої фази - до наземної. При цьому резолюція Ради безпеки ООН 1973 не передбачає подібних дій.

Зараз ви читаєте новину «Лівійська пустеля наповнилась уламками озброєння Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі