пʼятниця, 25 березня 2011 09:16

Спецтема: Війна у Лівії

ЄС вирішив блокувати всі доходи Каддафі від нафти і газу

ЄС вирішив блокувати всі доходи Каддафі від нафти і газу

Євросоюз готовий заблокувати всі доходи від нафти газу, якими може скористатися режим Муаммара Каддафі в Лівії.

Це рішення ухвалили на саміті ЄС у Брюсселі близько опівночі у четвер.

"Європейський Союз готовий розробити і ухвалити нові санкції, в тому числі заходи, що забезпечують, щоб режим Каддафі не міг отримувати доходи від нафти і газу", - йдеться у постанові, ухваленій одноголосно лідерами 27 країн ЄС.

У постанові наголошено, що "дії, початі у відповідності з мандатом Ради Безпеки ООН, зробили значний внесок у захист цивільного населення і населених районів від загрози атак і допомогли врятувати життя цивільних осіб".

"Щойно зникне загроза безпеці цивільного населення і цілі резолюції 1973 РБ ООН будуть досягнуті, військова операція закінчиться", - підкреслено в документі.

В ЄС заявили, що готові допомогти Лівії в розвитку економіки і нових інститутів влади.

Глави держав ЄС також вирішили збільшити на мільярд євро обсяг кредитування Європейського інвестиційного банку в Південному Середземномор'ї, без скорочення обсягу його операцій в країнах Східного партнерства (Україні, Білорусі, Молдові, Азербайджані, Вірменії та Грузії. - ред.).

Зараз ви читаєте новину «ЄС вирішив блокувати всі доходи Каддафі від нафти і газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі