неділя, 17 грудня 2023 13:05

The Economist назвав десять бізнес-трендів на 2024 рік

The Economist назвав десять бізнес-трендів на 2024 рік
Аналітики назвали глобальні економічні тенденції на наступний рік. Фото: management.com.ua

Різке збільшення оборонних витрат та глобальне впровадження штучного інтелекту буде серед найбільш виражених світових економічних тенденцій наступного року.

Десять глобальних трендів в економіці на 2024 рік назвало видання The Economist.

Насамперед видання називає штучний інтелект (ШІ), який сміливо можливо вважати революцією у світі технологій. Попри те, що нейромережі не приносять прибутків, це може статися уже в найближчому майбутньому.

The Economist також звертає увагу на те, що центробанки на тлі повільного росту цін починають знижувати відсоткову ставку. Попри глобальний рівень інфляції у 5%, споживачі схильні зберігати гроші. А високий попит на інфраструктуру збільшує інвестиції в азійські ринки на 4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибутки РФ від експорту нафти перевищили довоєнні показники: про що це свідчить

"Зусилля зі сповільнення змін клімату підіймають споживання відновлюваних джерел енергії на 11% до нового максимуму. При цьому невідновлюване паливо все ще забезпечує 4/5 усієї галузі. Зростає також ринок електромобілів, зокрема, завдяки державній підтримці. Сьогодні 1 з 4 вироблених автомобілів їздитиме на електриці" ,- йдеться у публікації.

Окрім того, дедалі більше коштів починають витрачати на охорону здоровʼя. Нині йдеться приблизно про 10% світового ВВП.

Видання також наголошує, що міжнародний туризм мав рекордні прибутки у розмірі $1,5 трлн у 2023 році. Люди продовжують активно подорожувати навіть тоді, коли геополітична ситуація у світі стрімко погіршується.

"Через практику роботи із дому 20% американських офісів пустують. Меншою мірою це стосується ЄС, де цей показник перебуває на позначці близько 8%. Зріст також фіксує рекламна галузь, в очікуванні президентських виборів у США, та літніх Олімпійських ігор у Парижі", - йдеться у статті.

Автори дослідження також вважають, що триваюча російсько-українська війна підштовхне країни у різних куточках світу до масштабніших витрат на оборону.

Видання стверджує, що наступного року у центрі уваги буде геополітика, напружені відносини між Вашингтоном та Пекіном та війна в Україні.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) переглянув прогнози економічного зростання в Україні у бік підвищення. Причиною називають те, що макроекономічні показники України виявилися сильнішими, ніж очікувалося, незважаючи на вторгнення Росії.

У заяві МВФ зазначають, що економічна стійкість призвела до покращення показників зростання, продовження різкого зниження інфляції та стабільності валютного ринку.

Зараз ви читаєте новину «The Economist назвав десять бізнес-трендів на 2024 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі