пʼятниця, 27 травня 2011 15:31

Світу пророкують дефіцит кукурудзи

Світу пророкують дефіцит кукурудзи

За інформацією офіційних джерел, експерти IGC опублікували оновлений прогноз щодо світових запасів кукурудзи в сезоні 2011/12 в обсязі 116 млн т, що є найнижчою позначкою за останні 9 років.

Що стосується оцінки виробництва кукурудзи в світі в 2011/12 маркетинговому році, то до неї аналітики виявилися більш прихильні. Показник був скоригований в плюс на 1 млн т на місяць - до рекордних 848 млн т. Це значно випереджає результат роком раніше (812 млн т).

Поліпшення оцінки відбулося на тлі очікуваного нарощування виробництва зернових у Китаї в зазначений період на 5 млн т - до 170 млн т.

У той же час, прогноз врожаю кукурудзи для США було знижено на 5 млн т - до 340 тис. т, що проте як і раніше демонструє рекордну позначку для країни.

У попередньому (квітневому) звіті аналітики IGC вказували, що при зростанні світового виробництва на 5% зростання світового споживання кукурудзи збільшиться лише на 1,3% до 854 млн т. Причиною цього є високі ринкові ціни.

Незважаючи на стабільність, в цілому, попиту на м'ясо, тваринники все більшою мірою будуть переходити на фуражну пшеницю, як альтернативу кукурудзі.

Невелике зростання світового споживання кукурудзи забезпечить, в основному, біоетанольне виробництво США.

Зараз ви читаєте новину «Світу пророкують дефіцит кукурудзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі