вівторок, 12 березня 2013 15:11

Ставицький запропонував качати азербайджанський газ до Європи через українську ГТС

Ставицький запропонував качати азербайджанський газ до Європи через українську ГТС
Фото: zn.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький 11 березня зустрівся з першим заступником прем'єр-міністра Азербайджанської Республіки Эйюбовим Ягуб Абдулла Огли.

Про це повідомила прес-служба Міненерго.

Під час зустрічі сторони обговорили питання відновлення постачань азербайджанської нафти на українські НПЗ, а також реалізацію газотранспортних проектів TANAP і AGRI.

Ставицький звернув увагу на можливі спільні проекти, зокрема задіяння газотранспортної системи України до постачання азербайджанського газу до Європи за допомогою Трансанатолійського газопроводу, поставки труб українського виробництва для реалізації проекту TANAP, будівництво LNG терміналу в Україні, як складової проектів з поставок азербайджанського скрапленого газу в Україну.

Нагадаємо, раніше Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" і Державний концерн "Туркменгаз" підписали меморандум про активізацію співпраці в нафтогазовій сфері.

Зараз ви читаєте новину «Ставицький запропонував качати азербайджанський газ до Європи через українську ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі