понеділок, 04 березня 2013 10:27

Ми готові вкласти мільйони у ГТС України - Еттінгер

Ми готові вкласти мільйони у ГТС України - Еттінгер
Фото: vkurse.ua

Потреба Європейського союзу в українських сховищах газу зростає.

Про це сказав єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

За його словами, ЄС вважає українські сховища газу ключовим елементом європейської газотранспортної системи.

"Але багато чого залежить від обсягу прокачування газу "Південним потоком". Теоретично можна прокачувати газ у реверсному напрямку з заходу на схід. Так що можливо все", - зазначив єврокомісар.

Що стосується європейських інвестицій в модернізацію української ГТС, Еттінгер сказав: "ЄБРР і Європейський інвестиційний банк провели гарне дослідження, і ми в найближчі роки готові вкласти у вашу ГТС мільйони - крок за кроком, проект за проектом. Але Україна дуже глибоко зав'язана на МВФ. Економічний розвиток країни залежить від фонду, і ми вважаємо, що його підтримка дуже корисна. Але найголовніше - ми не вважаємо, що це обов'язкова умова. Переговори з цього питання відкриті", - сказав він.

/media/video/485400/1_485400.mp4

Нагадаємо, газотранспортна система України - друга в Європі і одна з найбільших у світі. Компанія "Укртрансгаз" володіє магістральними газопроводами протяжністю 37,6 тис. км в однонитковому обчисленні, 71 компресорної станції загальною потужністю 5405 МВт. Пропускна спроможність на кордоні РФ з Україною становить 288 млрд. куб. м, на кордоні України з Польщею, Румунією, Білоруссю, Молдовою - 178,5 млрд. куб. м, у тому числі з країнами ЄС - 142,5 млрд. куб. м. Природний газ надходить на Україну 22 магістральними газопроводами.

Зараз ви читаєте новину «Ми готові вкласти мільйони у ГТС України - Еттінгер ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі