вівторок, 26 лютого 2013 15:24

Передача ГТС в оренду буде трагедією та дурницею - експерт

Передача ГТС в оренду буде трагедією та дурницею - експерт
Фото: delfi.ua

Здача української газотранспортної системи в оренду стане трагедією для України.

Таку думку висловив голова правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик в ефірі "Ера-FM".

"Здати в оренду - це повністю здати контроль над усіма газотранспортними потоками в Україні, повністю здати контроль над проходженням фінансів, над формуванням транзитної ставки, над впливом на енергетичну мапу Європи. Це відрізати себе від стратегії серйозного гравця на європейському ринку. Це значить отримувати інший газ, крім російського. Це буде повною трагедію та дурницею, якщо держава так зробить", - сказав Боровик.

Крім того, експерт прокоментував невдоволення президента Віктора Януковича тим, що Енергетичне співтовариство не допомагає Україні вирішувати "газові" суперечки з Росією:

"Ніяких офіційних заяв не було, але кажуть, що Енергетичне співтовариство не допомагає. Складається враження, що хочуть створити або на двох консорціум, або зовсім віддати в оренду Росії - це зовсім трагедія".

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що швидше за все ГТС не продадуть, а здадуть в оренду.

Сьогодні віце-прем'єр міністр Юрій Бойко повідомив, що Україна з східними і західними партнерами відпрацьовує модель спільної експлуатації ГТС з умовою збереження її у держвласності.

Зараз ви читаєте новину «Передача ГТС в оренду буде трагедією та дурницею - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі