вівторок, 26 лютого 2013 14:08

Експерт розповів, як оренда ГТС України призведе до втрати управління нею

Експерт розповів, як оренда ГТС України призведе до втрати управління нею
Фото: glavcom.ua

Передача української газотранспортної системи (ГТС) в оренду означатиме повну втрату можливості реалізовувати самостійну політику в енергетичній галузі.

Таку думку висловив голова правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик в ефірі "Ера-FM".

"П'ята колона Росії в Україні діє і досить потужно з досить гарними лобістами. Це закамуфльована заява про те, що робиться проста дія: віддається стратегічний об'єкт, після чого ти вже не керуєш ним, в руки монополісту з постачання енергоносіїв, який контролюватиме всі потоки. Після того, як один з олігархів - його прізвище Фірташ - передасть в управління або продасть облгази, буде повний тотальний контроль над газотранспортною системою України. Я би порівняв це з контролем на кровоносною системою людини", - сказав Боровик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не хоче виходити з Енергетичного співтовариства - Ставицький

Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що швидше за все ГТС не продадуть, а здадуть в оренду.

Сьогодні віце-прем'єр міністр Юрій Бойко повідомив, що Україна з східними і західними партнерами відпрацьовує модель спільної експлуатації ГТС з умовою збереження її у держвласності.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як оренда ГТС України призведе до втрати управління нею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі