вівторок, 05 березня 2013 16:54

Екс-нардеп пояснив, чому Росія хоче знищити українську ГТС

Екс-нардеп пояснив, чому Росія хоче знищити українську ГТС
Фото: elektorat.te.ua

Двосторонній консорціум на базі української газотранспортної системи, до якого увійдуть Україна та Росія, призведе до знищення "труби".

Таку думку висловив народний депутат попередніх скликань Іван Заєць у ефірі "Ера-FM".

"У 90-ті роки росіяни переконували керівництво нашої держави: якщо ви продасте нам за безцінь НПЗ, то ми вам будемо поставляти нафту, ви матимете мазут, матеріали для доріг, буде дешевий бензин. У результаті ми отримали, що НПЗ досі не модернізовані відповідно до сучасних вимог, 5 із 6 стоять. Так буде і з газотранспортною системою. Якщо буде консорціум між Україною та Росією, то можна упевнено сказати, що Росія її угробить", - сказав Заєць.

За його словами, українська ГТС є серйозним конкурентом для "Північного" та "Південного" потоків.

"Росія чудово розуміє, що вона не заповнить всі свої "труби" газом. І "Південний потік", і "Північний потік" будуть нерентабельними. Тому їй треба або оволодіти газотранспортною системою України і впливати на наші підприємства та громадян, або знищити ГТС України як ефективного конкурента своїх потоків", - зазначив Заєць.

Зараз ви читаєте новину «Екс-нардеп пояснив, чому Росія хоче знищити українську ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі