вівторок, 05 лютого 2013 10:13

США тимчасово скасували стелю держборгу

США тимчасово скасували стелю держборгу
Фото: ntv.ru

Президент США Барак Обама підписав федеральний закон, що передбачає підвищення межі запозичення за державним боргом.

Документ дає можливість продовжувати практику запозичення і дозволяє владі уникнути настання дефолту, повідомляє Associated Press.

Наприкінці січня 2013 року законопроект був схвалений обома палатами Законодавчих зборів США.

Закон передбачає короткострокові заходи і дозволяє Міністерству фінансів США користуватися стандартною політикою запозичення до 19 травня.

Зазначимо, що при обговоренні документа на стадії законопроекту представники Демократичної партії виступали проти такого короткого терміну. Разом із тим довший період викликав критику з боку республіканців, які наполягають на жорсткій політиці щодо бюджетного планування.

/media/video/480817/1_480817.mp4

Експерти з Міністерства фінансів і недержавних структур у рамках процесу обговорення законопроекту неодноразово висловлювалися на користь того, що будь-яка затримка з ухваленням рішення може спровокувати паніку на ринках і зірвати плани з відновлення економіки країни.

На даний момент державний борг США перевищує $16,51 трлн. За розрахунками економістів, до 19 травня він збільшиться ще, як мінімум, на $450 млрд.

Нагадаємо, формально стелю держборгу США в $16,4 трлн було перевищено 1 січня 2013 року. Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів США може використовувати технічні засоби для запобігання технічного дефолту до середини лютого.

Зараз ви читаєте новину «США тимчасово скасували стелю держборгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі