вівторок, 09 липня 2013 13:05

Скандальний LNG-термінал в Україні хочуть побудувати корейці

Скандальний LNG-термінал в Україні хочуть побудувати корейці
Планується участь корейських компаній у будівництві Одеського терміналу по зрідженому газу. Фото: thekievtimes.ua

Корейські компанії розглядають можливість взяти участь у будівництві LNG-терміналу в Україні.

Про це вчора заявив повноважний посол Республіки Корея в Україні Кім Ін-Цжун під час зустрічі з першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолієм Максютою.

"У нас хороша співпраця у сфері високих технологій та космосу ... Планується також участь корейських компаній у будівництві Одеського терміналу по зрідженому газу", - цитує слова Кім Ін-Цжун прес-служба Мінекономрозвитку.

За його словами, корейські компанії задоволені інвестиційними можливостями України.

Нагадаємо, державне підприємство "Національний проект "LNG-термінал" було створене 17 грудня 2010. Його метою є координування роботи з будівництва терміналу з прийняття скрапленого природного газу на Чорноморському узбережжі України.

Будівництво LNG-терміналу передбачає два етапи. На першому (плановий запуск - 2016) буде задіяне орендоване в Excelerate Energy судно-термінал потужністю 5 млрд. куб. м газу на рік. На другому етапі (плановий запуск - 2018 рік) повинен бути побудований наземний термінал потужністю 10 млрд. куб. м газу на рік.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний LNG-термінал в Україні хочуть побудувати корейці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі