пʼятниця, 24 травня 2024 18:02

Кабмін скоро ухвалить нові тарифи на світло

Кабмін скоро ухвалить нові тарифи на світло
Під час встановлення нових тарифів використають диференційований підхід. Фото: pixabay.com

Уряд до кінця місяця ухвалить остаточне рішення щодо розмірів нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав про це на "годині запитань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це питання на розгляді, сьогодні ми проводимо остаточні розрахунки, рішення буде ухвалено в найближчий тиждень, тобто до кінця травня", - сказав він.

Найімовірніше під час встановлення нових тарифів використають диференційований підхід залежно від обсягів спожитої електроенергії.

"Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший - буде диференціація залежно від обсягів споживання електроенергії", - зазначив Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні сказали, як можуть зрости тарифи на світло

Міністр вказав, що зараз уряд здійснює розрахунки додаткових надходжень коштів від підвищення тарифів до бюджету і для фінансового збалансування енергоринку.

"Розрахунки є, ми їх верифікуємо з погляду того, які додаткові надходження отримає державний бюджет з погляду відповідної сплати дивідендів цими двома компаніями ("НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" - Gazeta.ua) та з погляду збалансування всього енергоринку", - вказав він.

Нинішні тарифи для населення не покривають собівартості генерації, вказав Галущенко. "Енергоатом" та "Укргідроенерго" виплачують різницю між ринковою ціною кіловат-години й тарифами для населення у межах виконання спеціальних зобов'язань із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів.

З 1 червня 2023 року Кабмін встановив єдиний тариф на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн/кВт-год із ПДВ.

Кабінет міністрів збирається підвищити ціни на електроенергію для населення. Це може відбутися від 1 червня, сказав перший заступник голови комітету Верховної Ради з енергетики Олексій Кучеренко.

Обговорюється ціна в діапазоні 3,5-4 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін скоро ухвалить нові тарифи на світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі