вівторок, 12 жовтня 2021 10:47

Скандал із главою МВФ: виконавча рада завершила перевірку

Скандал із главою МВФ: виконавча рада завершила перевірку
МВФ вирішив не відстороняти Кристаліну Георгієву через скандал з рейтингом Doing Business. Фото: imf.org

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду завершила перевірку дій директорки-розпорядниці фонду Крісталіни Георгієвої під час складання рейтингу Doing Business.

Рада висловила довіру Георгієвій, вирішила її не усувати. І загалом не знайшла доказів її провини, йдеться в заяві на сайті МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає $2,7 млрд від МВФ

"Рада ретельно вивчила інформацію від юридичної фірми WilmerHale, яка виявила порушення в складанні рейтингу, взяла її до відома, провела вісім зборів і двічі заслухала Георгієву. Представлена інформація не містить переконливих доказів того, що директорка-розпорядниця відіграла неналежну роль у підготовці звіту Doing Business 2018 року, коли вона була головою Світового банку", — йдеться в пресрелізі.

Рада вірить у здатність Георгієвої ефективно виконувати обовʼязки.

Перевірка ще триває.

Керівники Світового банку чинили "невиправданий тиск" на персонал, щоб підвищити рейтинг Китаю у звіті банку Doing Business 2018.

У тиску звинуватили виконавчу директорку Крісталіну Георгієву, яка очолює Міжнародний валютний фонд. Про це йдеться в незалежному розслідуванні юридичної фірми WilmerHale.

У звіті йдеться про "прямий і непрямий тиск" із боку високопосадовців в офісі тодішнього президента Світового банку Джима Йонґа Кіма для зміни методології звіту, щоб підвищити рейтинг Китаю. Припускають, що це відбулося за його вказівкою.

Зараз ви читаєте новину «Скандал із главою МВФ: виконавча рада завершила перевірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі