середа, 06 березня 2013 15:39

Росія вже не хоче приватизації української "труби" - експерт

Росія вже не хоче приватизації української "труби" - експерт
Фото: lenta-ua.net

У переговорах з Росією про створення консорціуму на базі української газотранспортної системи (ГТС) не йдеться про приватизацію "труби".

Про це розповів експерт з енергетики Валентин Землянський у ефірі Першого ділового каналу.

"Не йдеться про приватизацію. Йдеться про управління. Тобто українська газотранспортна система залишається у власності держави Україна і управляється двома - "Нафтогазом" і Газпромом", - зазначив Землянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лютому знову зафіксована дефляція - Держстат

Відповідаючи на питання, чому президент Віктор Янукович обговорює питання про створення консорціуму на базі української ГТС і з Європейським Союзом, і з Росією, експерт зазначив:

"Таким чином, як я розумію, керівник України намагається отримати певні преференції чи дивіденди. Не вдається в Європі - він направляється до Росії і там шукає можливості домовитися, стабілізувати економіку. Адже за нинішніх цін на газ і відсутності коштів МВФ в економіці України можуть виникнути досить серйозні проблеми".

Зараз ви читаєте новину «Росія вже не хоче приватизації української "труби" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі