вівторок, 02 листопада 2021 05:25

Росію порівняли з хуліганом, якому треба показати силу

Росію порівняли з хуліганом, якому треба показати силу
Путін маніпулює Україною та Європою. Фото: ЄП

У ситуації з газовою кризою Росія перебуває у позиції "хулігана, який поводиться так, як йому заманеться".

"Мене напружує не те, що вони (Росія) можуть перестати прокачувати газ через Україну, а те, як вони зараз нарощують свої мільярдні статки завдяки ціні на газ. Справа у тому, що ми не звертаємо уваги на певну послідовність дій, пов'язану із зростанням цін на газ на міжнародних ринках і агресивністю політики Путіна.

Європа і ми зараз у такому становищі, що ми не лише є заручниками, а ми фактично є у позиції, коли нами маніпулюють у протистоянні з Сполученими Штатами Америки. І Європою, і Україною", - сказала радниця міністра енергетики Олена Зеркаль в ефірі програми "Свобода слова на ICTV".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: РФ веде газову агресію

Маніпуляції почалися після зустрічі Путіна з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом. Путін скористався позицією Байдена щодо небажання псувати відносини з Німеччиною та з Європою, і бажанням вибудувати нову еру відносин з РФ.

"Те, що не були застосовані санкції проти Північного потоку-2, фактично, поставило Росію у позицію хулігана, який поводиться так, як йому заманеться, і якому ніхто не може відповісти в Європі. Зараз питання у тому, як відповісти хулігану. Його не треба боятися. Йому треба показати силу", - наголосила вона.

Екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що президент Росії Володимир Путін буде боротися за контроль над ринком газу в Європі.

Він пояснив, що у найближчі роки країни переходитимуть на абсолютно нові енергоефективні технології для зменшення шкідливих викидів. "І це означає, що Путін буде боротися всі найближчі роки за контроль над ринком газу в Європі шляхом довгострокових контрактів на своїх умовах. Саме у цьому полягає його амбіція, а не лише у "Північному потоці", сказав Клімкін.

Зараз ви читаєте новину «Росію порівняли з хуліганом, якому треба показати силу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі