четвер, 17 грудня 2020 11:59

Рада прийняла вигідний легальним аграріям законопроєкт

Рада прийняла вигідний легальним аграріям законопроєкт
Автори законопроєкту наполягають, що переробні підприємства зможуть зекономити 6% видатків при закупівлі продукції. Фото: pixabay.com

Парламент підтримав у 2-му читанні та в цілому законопроєкт, яким передбачається зниження ставки ПДВ із 20% до 14% для певних сфер агросектору.

Документ підтримали 255 нардепів.

Законопроєкт встановлює ставку податку на додану вартість у 14% за операціями поставки і ввезення в Україну наступної сільгосппродукції: на велику рогату худобу і живих свиней, незбиране молоко, пшеницю, жито, ячмінь, овес, кукурудзу, соєві боби, цукровий буряк, насіння льону, сурепки, ріпаку, соняшнику, насіння і плоди інших олійних культур.

Автори законопроєкту наполягають, що переробні підприємства зможуть зекономити 6% видатків при закупівлі продукції за рахунок менших податкових зобов'язань виробника. Відбудеться детінізація аграрного виробництва, а бюджет отримає суттєві переваги.

Єдині, кому запропонована модель невигідна, - суб'єкти, що працюють "в тіні" і заробляють на так званих податкових "скручуваннях". За різними оцінками, вони щорічно вартують держбюджету в середньому 60 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створення нового аграрного міністерства заблокує аграрний бізнес на пів року - експерти

Законопроєкт №3656 був прийнятий Верховною Радою в 1-му читанні 17 вересня 2020 року. Він спрямований на підтримку легальних виробників і створює невигідні умови для "тіньовиків" і "скрутчиків".

Зараз ви читаєте новину «Рада прийняла вигідний легальним аграріям законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі