вівторок, 16 січня 2024 17:13

Поляки почали розблоковувати кордон

Поляки почали розблоковувати кордон
ПП "Корчова - Краківець" розблокували. Фото: ЛОВА

Польські перевізники закінчують блокувати пункти пропуску на кордоні з Україною.

16 січня о 15:35 розблокували рух для вантажного транспорту через ПП "Корчова - Краківець", передає Державна митна служба.

Близько 300 вантажівок стоять у черзі на в'їзд в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі пообіцяли розблокувати кордон з Україною - ЗМІ

"Корчова - Краківець" є одним з трьох великих вантажних пунктів пропуску на кордоні між Україною та Польщею, який блокували з початку листопада 2023 року.

Перевізники вимагають скасувати транспортний безвіз для України та повернути дозвільну систему на перевезення.

Пізніше у ДПСУ повідомили, що поляки розблокували пункт пропуску "Рава-Руська - Гребенне".

"Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі", - йдеться у повідомленні.

6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребене". Вони вимагали повернення системи видачі дозволів для роботи в ЄС українських перевізників.

Україна виконала заходи щодо розблокування кордону з Польщею, сказали в уряді.

11 грудня міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про розблокування пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ".

Мер польської ґміни (адміністративної одиниці, громади) Дорогуськ Войцех Сава заборонив перевізникам влаштовувати нову акцію протесту на пункті "Ягодин-Дорогуськ" . Після цього польські перевізники заявили про нову акцію протесту на понеділок.

Зараз ви читаєте новину «Поляки почали розблоковувати кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі