понеділок, 29 березня 2021 11:30

Пенсії можуть знизити вдвічі: назвали умову

Пенсії можуть знизити вдвічі: назвали умову
Без накопичувальної пенсії кожна держава буде в ручному режимі "латати дірки". Фото: pixabay

Якщо не впроваджувати накопичувальну пенсійну систему, через 30 років пенсії можуть знизитись вдвічі.

Про це сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна у інтерв'ю "РБК-Україна".

"За прогнозами Світового банку, якщо не накопичувати, то коефіцієнт заміщення в Україні через 30 років буде 18%. Зараз він близько 30%. Це скільки становить наша пенсія стосовно заробітної плати. Тобто, якщо зарплата 10 тисяч гривень, то пенсія - 1800 гривень", - каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінкам підвищать пенсійний вік

Лазебна додала, що уряд вже в ручному режимі "дотягує" солідарні пенсії.

"У нас є 5 мінімальних пенсійних виплат. Одна розраховується від прожиткового мінімуму для людей з маленьким стажем, інша, для людей з повним стажем, зараз становить 2400 гривень і залежить від мінімальної зарплати. Ще 3 ми встановлюємо урядовими рішеннями, в тому числі доплати за віком", - зазначила Марина Лазебна.

З її слів, без накопичувальної пенсії кожна держава буде в ручному режимі "латати дірки".

"В Україні потрібно будувати цивілізовану накопичувальну систему. Саме зараз. Щорічно 60 тисяч осіб через вік у нас просто позбавляються можливості брати участь у пенсійному накопиченні. Тоді як в 77 країнах це працює", - підсумувала міністр.

В українців можуть забрати пенсію, якщо вони протягом року не знімають гроші зі своєї пенсійної картки. Банки самі передають інформацію до відділення Пенсійного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії можуть знизити вдвічі: назвали умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі