понеділок, 23 грудня 2013 09:15

Один з найбільших експортерів зерна зізнався у дачі хабарів в Україні

Один з найбільших експортерів зерна зізнався у дачі хабарів в Україні
У штаті Іллінойс пройшли слухання про порушення закону США про корупцію за кордоном з боку ACTI Ukraine. Фото: job-sbu.org

Alfred c. toepfer International, яка є одним з найбільших експортерів зерна з України, заявила, що давала хабарів на близько $22 млн українським чиновникам за право отримати відшкодування ПДВ на суму понад $100 млн.

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Істина у вині".

Як повідомили в міністерстві юстиції США, в п'ятницю у федеральному суді штату Іллінойс компанія погодилася заплатити штраф у розмірі $17,8 млн за порушення закону про корупцію за кордоном. На думку експертів, вся державна система в Україні побудована таким чином, що з відшкодуванням ПДВ немає проблем тільки у компаній, які наближені до влади, або платять "відкати".

У п'ятницю у федеральному суді штату Іллінойс пройшли слухання про порушення закону США про корупцію за кордоном з боку Alfred c. toepfer International Ukraine Ltd (ACTI Ukraine). У компанії визнали свою провину і погодилися виплатити $17,8 млн штрафу для зняття звинувачення в дачі хабарів українським чиновникам, повідомили в міністерстві юстиції США з посиланням на чинного помічника генерального прокурора кримінальної відділу мін'юсту Митили Рейман, прокурора штату Іллінойс Джеймса Льюїса і начальницького спецагента спрингфілдська підрозділу ФБР Девіда Форда.

Згідно зі звинуваченнями, в 2002-2008 роках ACTI Ukraine спільно з Alfred C. Toepfer International G.m.b.H. (ACTI Hamburg) виплатили майже $22 млн. третім особам для передачі хабарів українським чиновникам з метою відшкодування ПДВ на загальну суму понад $100 млн. Це дозволило ACTI Ukraine і ACTI Hamburg отримати майже $41 млн.

ACTI Ukraine працює в Україні з 1999 року. За даними Української аграрної конфедерації, за перші п'ять місяців 2013/2014 маркетингового року (почався 1 липня) компанія займала друге місце серед найбільших експортерів зернових після Нібулона. 80% акцій ACTI Ukraine володіє американська агропромислова корпорація Archer Daniels Midland Company.

Зараз ви читаєте новину «Один з найбільших експортерів зерна зізнався у дачі хабарів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі