пʼятниця, 11 жовтня 2013 01:40

Колишньому меру Детройта дали 28 років за корупцію

 Колишньому меру Детройта дали 28 років за корупцію
Кваме Килпатрик. Фото: AP

Суд у США засудив колишнього мера Детройта Кваме Килпатрика  до 28 років в'язниці за звинуваченням у корупції. Про це 10 жовтня повідомляє Agence France-Presse.

Коментуючи вирок, представники прокуратури висловили сподівання, що таке суворе покарання "утримає інших офіційних осіб від крадіжки грошей у населення". Сам Кілпатрік заявив, що більша частина провини за тяжке становище жителів Детройта лежить на ньому.

Кілпатрік обіймав посаду мера Детройта з 2002 по 2008 рік. Розслідування стосовно його діяльності почалося пізніше, після того, як податкова служба з'ясувала, що за час перебування на посту градоначальника він витратив на особисті потреби на 840 тисяч доларів більше, ніж заробив.

У березні 2013 року 43-річний Кілпатрік був визнаний колегією присяжних винним у корупції, здирництві, шахрайстві і ухиленні від сплати податків. Тоді ж він був поміщений під варту до підсумкового рішення суду. Разом з ним у справі були засуджені ще 33 людини.

В останні роки Детройт переживав сильний занепад, викликаний як подібними справі Килпатрика гучними корупційними справами, так і відтоком населення і закриттям великих промислових виробництв. У липні 2013 року влада Детройта звернулися до суду з проханням визнати місто банкрутом. Загальна сума боргу міста оцінюється в 20 мільярдів доларів.

Зараз ви читаєте новину « Колишньому меру Детройта дали 28 років за корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі