середа, 11 грудня 2013 20:35

"Вашу країну вбивають корупція і мафія" - на Євромайдані виступлять чеські музиканти

"Вашу країну вбивають корупція і мафія" - на Євромайдані виступлять чеські музиканти

Підтримати протестувальників на Євромайдані їде музичний десант із Чеської республіки.

Музиканти з гурту DVA, Ян Кратохвіл та Бара Кратохвілова, вже бували в Україні. Вони відіграли тут близько 50 концертів.

"Ми бували в Україні з турами тричі протягом 2010-2013 років, - каже Ян, 37 років. - Під час останнього візиту ми бачили, що ситуація в Україні стає гірше й гірше для нормальних людей. Ми справді думаємо, що Україна має бути дуже багатою країною. Ви маєте розумних людей, чорнозем, розвинуту промисловість. Але ми бачили, що вашу країну вбивають корупція, мафія тощо. Отже якщо люди хочуть змінити це, ми маємо якось підтримати їх. Це не велика підтримка, але це максимум, що ми можемо зробити".

Музиканти називають свою музику "фолк неіснуючих народів". Надихаються музикою концертних залів і цирку, відтворюють танго за допомогою бітбокса, оздоблюють зворушливий фолк кларнетом.

Також до України їдуть Nylon Jail - електро кантрі рок гурт, який поєднує традиції David Sylvian та Depeche Mode, Johnny Cash та Nine Inch Nails. Вважають себе Placebo с банджо.

Ще українці зможуть познайомитися з музикою чеського гурту "Portless".

 

Чехи планують виступити на сцені Майдану 12 грудня о 18.00-21.00 та 13 грудня о 14.00-16.00.

Gazeta.ua

Поддержать протестующих на Евромайдане едет музыкальный десант из Чешской республики.

Музыканты из группы DVA, Ян Кратохвил и Бара Кратохвилова, уже бывали в Украине. Они сыграли здесь около 50 концертов.

"Мы бывали в Украине с турами трижды в течение 2010-2013 годов, - говорит Ян, 37 лет. - Во время последнего визита мы видели, что ситуация в Украине становится хуже и хуже для нормальных людей. Мы действительно думаем, что Украина должна быть очень богатой страной. У вас есть умные люди, чернозем, развитая промышленность. Но мы видели, что вашу страну убивают коррупция, мафия и т.д. Так что если люди хотят изменить это, мы должны как-то поддержать их. Это не большая поддержка, но это максимум, что мы можем сделать".

Музыканты называют свою музыку "фолк несуществующих народов". Вдохновляются музыкой концертных залов и цирка, воспроизводят танго с помощью битбокса, украшают трогательный фолк кларнетом.

Также в Украину едут Nylon Jail - электро кантри рок группа, которая объединяет традиции Дэвида Силвиана и Depeche Mode, Джонни Кэша и Nine Inch Nails. Считают себя Placebo с банджо.

Еще украинцы смогут познакомиться с музыкой чешской группы "Portless".

Чехи планируют выступить на сцене Майдана 12 декабря в 18.00-21.00 и 13 декабря в 14.00-16.00.

Зараз ви читаєте новину «"Вашу країну вбивають корупція і мафія" - на Євромайдані виступлять чеські музиканти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі