понеділок, 28 жовтня 2013 17:51

Рівень корупційних діянь в сфері охорони здоров'я збільшився удвічі - нардеп

За останні два роки рівень корупційних діянь в сфері охорони здоров'я збільшився удвічі. Про це повідомив член Тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я, народний депутат від фракції "Батьківщина" Павло Петренко.

"Про значний ріст корупції у сфері охорони здоров'я ТСК у відповідь на відповідні депзвернення поінформувала СБУ, зазначивши, що ця інформація була надана і Раді національної безпеки та оборони і відповідним правоохоронним органам".

За словами нардепа, такі кричущі дані свідчать про те, що по тим держзакупівлям, які здійснює МОЗ і його регіональні управління, чиниться відверте зловживання бюджетними коштами. Ці факти підтверджує Рахункова палата, яка, зокрема, оприлюднила дані про те, що минулоріч при закупівлі протитуберкульозних препаратів завищення ціни відбувалося в 3-6 разів, а при закупівлі антиретровірусних препаратів - мінімум на 60-70%.

"Ці сухі цифри фактично констатують те, що ті функціонери, які повинні були б опікуватися життям та здоров'ям громадян, насправді займалися іншими справами, які не мають жодного відношення до нормальної роботи органів охорони здоров'я. Вони зайняті виключно власним збагаченням", - зазначив Павло Петренко.

Народний депутат наголосив, що інформація, яку ТСК отримала від правоохоронців, схожа на так звану "сводку" з місця, де ведуться бойові дії.

Тільки за час роботи ТСК було порушено 180 кримінальних проваджень за фактами вчинення порушень службовцями МОЗу та підконтрольних йому підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Рівень корупційних діянь в сфері охорони здоров'я збільшився удвічі - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі