субота, 25 травня 2024 20:56

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ спрогнозували терміни перелому ситуації на фронті

В ЗСУ спрогнозували терміни перелому ситуації на фронті
В ЗСУ спрогнозували терміни перелом ситуації на фронті. Фото: Генштаб

Сили оборони України почнуть переломлювати ситуацію на свою користь на деяких участках фронту через два місяці.

Українські військові стабілізували ситуацію в районі населеного пункту Глибоке (Харківська область), де противник мав частковий успіх. Про це в ефірі телемарафону заявив командир батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"Просування подальшого ворог немає і ведеться системна робота щодо вибиття противника з тих позицій, які він зайняв", = додав Федоренко.

Він заявив що динаміка боїв на фронті висока, але при цьому сили оборони мають певні тактичні успіхи на полі бою.

"Якщо казати про Вовчанськ, то Сили оборони намагаються стабілізувати ситуацію повною мірою. Але противник "жме" дуже сильно, бо для них принципово важливо окупувати Вовчанськ і утворити плацдарм для подальшого просування в тил нашого угрупування військ", - пояснив Федоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ готують контрнаступ на Харківщині - Bloomberg

Крім того, за його словами, на Куп'янському напрямку противник став більш активним, тобто ворог намагається з двох сторін розхитувати ситуацію.

Але, пояснив Федоренко, за рахунок пакета військової допомоги від США, з якої вже є надходження до Сил оборони, гармати почали стріляти більше, а також за рахунок донатів українців, за рахунок майстерності і відвазі представників Сил оборони, забезпечується сталий результат для стабілізації ситуації.

"І це відбудеться й надалі. Орієнтовно за два місяці, коли ми накопичимо свої засоби в необхідній кількості, можна буде казати про те, що на певних відтінках будемо переломлювати ситуацію на користь Сил оборони", - наголосив Федоренко.

Західні спецслужби вважають, що до кінця року Україні загрожують "великі" втрати території.

На цю мить "загальна картина" для України виглядає похмуро через російську перевагу. Про це написала німецька газета Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, яку цитує Welt.

В оцінці розвідки йдеться про те, що не очікується, що Київ зможе "перехопити ініціативу" у 2024 році. До кінця року Україна, ймовірно, зазнає "значно більших територіальних втрат", ніж за місяці, що минули з січня.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ спрогнозували терміни перелому ситуації на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі