вівторок, 01 лютого 2022 17:22

Одеський завод шампанських вин перейде до нового власника

Одеський завод шампанських вин перейде до нового власника
Одеський завод змінив власника Фото: https://usionline.com

Завод на Французькому бульварі в Одесі продали за 195 млн грн. Торги стартували із 87,4 млн грн. Наприкінці ціна зросла у 2,2 разу.

Найкраща пропозиція виявилася у ТОВ "Елітбуд Груп" — 195 млн 3 тис. грн, пише УСІ.

ПрАТ "Одеський завод шампанських вин", що орендує об'єкт з 1992 року, готовий був придбати його за 195 млн 1 тис. грн. Договір оренди діє до 2035 року. Крім того, серед договорів суборенди, зокрема, є договір з Музеєм сучасного мистецтва Одеси.

Об'єкт було продано з умовою збереження профілю діяльності протягом 3 років, а саме виробництво виноградних вин. Також майбутній власник має укласти охоронні договори на пам'ятник архітектури – в'їзну арку та головний корпус та забезпечити утримання захисної споруди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держпідприємства в Україні - найбільше джерело корупції" - Сенниченко розповів про українську приватизацію

У Фонді держмайна кажуть, що продаж таких об'єктів – вигідне рішення. Від оренди одного винзаводу держбюджет отримує від 25 до 550 тис. грн на місяць. Це близько 25 млн від оренди всіх винзаводів на Одещині на рік. А, наприклад, "Одесавинпром" продали за 234,9 млн грн. + 47 млн грн ПДВ. Цю суму від оренди держава отримала б через десятки років.

2021 року економіка України поступово оговтувалася після коронакризи. Нацбанк прогнозує зростання до 3,1%, а на 2022 рік закладає 3,8%. Інфляція становить понад 10%, а наступного року планується зниження до 5%. Серед найбільших ризиків економісти називають зростання цін на енергоносії та військову загрозу з боку Росії.

Зараз ви читаєте новину «Одеський завод шампанських вин перейде до нового власника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі