вівторок, 12 лютого 2013 13:46

Новий голова Укрексімбанку Віталій Білоус розповів про плани щодо розвитку банку

Новий голова Укрексімбанку Віталій Білоус розповів про плани щодо розвитку банку
Фото: rbc.ua

Фінансування малого та середнього бізнесу і проектів з підвищення енергоефективності поряд з традиційним для Укрексімбанку обслуговуванням корпоративних клієнтів знаходяться в числі пріоритетних напрямів розвитку державної фінустанови у 2013 році. Про це в ексклюзивному інтерв'ю газеті "Комерсант" розповів голова правління Укрексімбанку Віталій Білоус, призначений на цю посаду 5 лютого.

"Ми бачимо в малому та середньому бізнесі серйозний потенціал зростання, і це бачення грунтується на багаторічному досвіді роботи з даним сегментом", - говорить банкір.

Незважаючи на деяке скорочення кредитного портфеля у 2012 році банк планує нарощувати обсяг вкладень в економіку.

"У нас помірні плани щодо приросту кредитного портфеля", - заявив Віталій Білоус.

Він повідомив, що плани можуть бути переглянуті у випадку зміни ситуації у глобальній економіці.

Голова правління Укрексімбанку констатує зниження вартості ресурсів для банків, зокрема ставок за депозитами фізосіб, що незабаром призведе до здешевлення кредитів.

"Давати прогнози за рівнем ставок на рік вперед складно. Сьогодні, наприклад, намітилося зниження вартості ресурсів, у тому числі депозитних ставок. У зв'язку з цим ми очікуємо і деякого зниження ставок кредитних ", - розповів" Коммерсанту "Віталій Білоус.

Банкір також повідомив, що, незважаючи на зміну керівництва, стратегія роботи та плани банку не зміняться.

"Ми будемо неухильно слідувати тим стратегічним напрямкам розвитку банку, які були визначені раніше: залишатися ефективним фінансовим агентом уряду, брати активну участь у пріоритетних для держави програмах розвитку експорту, фінансувати реальний сектор економіки і насамперед програми підвищення енергоефективності українського бізнесу і виробництва з високою доданою вартістю ", - цитує Віталія Білоуса" Комерсант ".

Білоус також повідомив, що у структурі управління банку не буде змін.

"За 20 років тут сформувалася сильна команда, як менеджерів, так і виконавців, і я не бачу сенсу щось змінювати", - повідомив Білоус.

За словами банкіра, деякі зміни торкнулися лише складу правління. Наглядова рада призначив члена правління Сергія Миськіва на посаду заступника голови правління та ввів до його складу Олександра Щура, посиливши міжнародний блок. Частина колишніх обов'язків Білоуса ймовірно буде перерозподілена між членами правління.

Укрексімбанк планує подальший розвиток напрямку обслуговування фізичних осіб як сервісної послуги для корпоративних клієнтів і їх співробітників, продовжуючи впроваджувати нові та вдосконалювати існуючі продукти для цієї категорії клієнтів.

 

Зараз ви читаєте новину «Новий голова Укрексімбанку Віталій Білоус розповів про плани щодо розвитку банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі