субота, 09 квітня 2022 06:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина може до кінця року позбутися російської нафти – Шольц

Німеччина може до кінця року позбутися російської нафти – Шольц
Країна хоче до літа скоротити частку російського газу до 24%. Щоб позбутися залежності може знадобиться часу до літа 2024 року Фото: Главком

Німеччина може не імпортувати нафту з Росії до кінця року, а газ – до 2024 року.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав про це на пресконференції з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном у Лондоні, пише Reuters.

Шольц заявив, що країна працює над енергонезалежністю і "що зможе зробити це протягом цього року".

Німеччина імпортує російську нафту на 25%, порівняно з 35% до початку Росією війни проти України, а імпорт газу скоротився до 40% з 55%. Імпорт російського вугілля знизився до 25% з 50%.

Країна хоче до літа скоротити частку російського газу до 24%. Щоб позбутися залежності може знадобиться часу до літа 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канцлер Німеччини затягує постачання танків в Україну - Politico

"Ми активно працюємо над тим, щоб стати незалежними від необхідності імпортувати газ з Росії. Це непросто, тому що для цього потрібна інфраструктура. Її потрібно побудувати спочатку. Трубопроводи до північного узбережжя Німеччини, наприклад, порти регазифікації, судна СПГ, які дають змогу передавати свої запаси газу, мережа в Німеччині", – пояснює Шольц. мільярдне фінансування Євросоюзом агресора.

Німеччині потрібен перехідний період тривалістю 120 днів, щоб припинити імпорт російського вугілля. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на пресконференції 7 квітня, передає Leeuwarder Courant.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина може до кінця року позбутися російської нафти – Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі