понеділок, 23 квітня 2018 08:36

Назвали об'єм газу, який вкрала Росія після окупації Криму

Назвали об'єм газу, який вкрала Росія після окупації Криму
З часу окупації Криму Росія вкрала з українських родовищ на мілководному шельфі Чорного моря понад 7 млрд кубометрів газу. Фото: відкриті джерела

З часу окупації Криму Росія вкрала з українських родовищ на мілководному шельфі Чорного моря понад 7 млрд кубометрів газу.

Про це розповів експерт з питань енергетики Михайло Гончар, повідомляє "Главред"

Крадіжка газу, за словами експерта, ведеться через фейкове підприємство "Черноморнефтегаз", що працює під керівництвом російської адміністрації.

"Ймовірно, Росія відмовиться від використання цього газу після того, як буде введений в експлуатацію газопровід з Тамані до Криму через Керченську протоку", - зауважив він.

Інвестувати в ці родовища російські загарбники не можуть, оскільки в такому випадку компанії РФ потраплять під санкційний режим, а місцева влада не має належних інвестиційних ресурсів. Тому зараз спостерігається падіння газовидобутку на родовищах, додав експерт.

За допомогою механізмів міжнародних судів Росію потрібно притягнути до відповідальності за незаконний видобуток газу на шельфі окупованого Криму, сказав Гончар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі спалили 100 кг сиру з України та Німеччині

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Назвали об'єм газу, який вкрала Росія після окупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі