вівторок, 09 липня 2024 08:22

Назвали область, де найчастіше купують землю

Полтавщина цьогоріч стала лідером на ринку землі.

Згідно з даними Опендатабот, у першому півріччі 2024 року Полтавщина залишається найактивнішим регіоном з продажу сільськогосподарських земель.

"Покупці придбали 17 036,6 га землі за середньою ціною 52,59 тис. грн за га. Це свідчить про високий попит та цінність земель у цьому регіоні, попри війну", - сказано в повідомленні.

Загалом ринок землі в Україні демонструє стійкість до викликів війни. Попит на землю залишається високим, особливо в центральних та південних областях. Ціни на землю зростають, що свідчить про її інвестиційну привабливість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали місто, де найбільше зросли ціни на житло

Інфографіка демонструє активність ринку землі в Україні за регіонами:

 

Полтавщина є лідером за кількістю проданих гектарів (17 036,6 га).

Дніпропетровщина посіла друге місце за кількістю проданих гектарів (12 952,7 га).

У Кіровоградщини - третє місце. (9 375,0 га).

Тим часом на Харківщині фіксують значне зниження активності порівняно з попередніми роками через близькість до зони бойових дій.

Національний банк України на 9 липня встановив офіційний курс долара на рівні 40,7 грн. Він відскочив на 16 коп. Євро тим часом подорожчав одразу на 21 коп. і коштує 44,07 грн, повідомляє сайт НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали область, де найчастіше купують землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі