понеділок, 18 червня 2018 12:03

Нафтогаз подав апеляцію для відновлення арешту активів Газпрому

Нафтогаз подав апеляцію для відновлення арешту активів Газпрому
Комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко: "На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до апеляційного суду є, як правило, публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати". Фото: РБК-Украина

НАК "Нафтогаз" оскаржив призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу за позовом Газпрому.

"Сьогодні ми зробили подання до апеляційного суду у Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу. На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до апеляційного суду є, як правило, публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати - там є багато чого цікавого", - написав у Facebook комерційний директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

Він запевнив, що Нафтогаз виграє в апеляційній справі. Таким чином, Газпром заплатить решту боргу за програною в Стокгольмському арбітражі справою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент пояснив, як зупинити будівництво "Північного потоку-2"

У Швейцарії судові виконавці проводять дії для арешту акцій проектних компаній морських газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2" - Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG. 5 червня голландський суд задовольнив клопотання щодо арешту часток ПАТ "Газпром" в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Водночас Апеляційний суд округу Свеа призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору між Газпромом і Нафтогазом в рамках контракту на транзит газу. У Газпромі повідомили, що рішення суду позбавляє НАК "Нафтогаз" підстав для спроб арешту активів російської компанії за кордоном.

У зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським Газпромом 41 співробітнику НАК "Нафтогаз" виплатили частину премії на суму $20,7 млн (541 млн грн). Відомо, що голова правління компанії Андрій Коболєв отримав 207 млн грн ($7,9 млн). Головному комерційному директору Нафтогазу Юрію Вітренкові виділили 130 млн грн ($6 млн). Решту премії виплачуватимуть протягом 3 років виключно за умови успішного стягнення з Газпрому залишку виграшу - $2,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз подав апеляцію для відновлення арешту активів Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі