понеділок, 11 квітня 2016 09:17

Нафта різко здорожчала за вихідні

Нафта різко здорожчала за вихідні

Після падіння цін на нафту минулого тижня до місячного мінімуму - $37,26 за барель нафти сорту Brent, за вихідні вони відіграли позиції. Станом на 9.00 за Києвом Brent торгувалася на лондонській біржі за $41,91. Про це свідчать результати торгів.

"Позитивний настрій енергоносія підтримується, з одного боку, очікуваннями того, що на зустрічі в Досі 17 квітня всі ж буде досягнуто згоди про замороження видобутку. На ймовірність такого результату натякнули кілька представників ОПЕК, в тому ж ключі висловився і міністр енергетики РФ. Крім того, ринок порадувала й інформація про падіння комерційних запасів в США, а також ознаки подальшого зниження обсягів видобутку в Штатах. З боку щотижневих даних від Агенства енергетики США можна чекати підтримки і на майбутньому тижні, оскільки в країні починається сезон відпусток, що традиційно збільшує попит на бензинове паливо і, отже, НПЗ починають працювати на межі потужності ", - повідомила аналітик Forex club Ірина Рогова.

Експерт очікує у вівторок публікації щомісячного звіту світового попиту і пропозиції енергоносія.

"Якщо дисбаланс попиту і пропозиції продемонструє зростання, Brent може опинитися під тиском, повертаючись в район недавніх мінімумів. Але, швидше за все, аж до оголошення підсумків зустрічі найбільших нафтовидобувних країн, нафту залишатиметься в межах діапазону 37,00 - 42,50 ", - спрогнозувала Ірина Рогова.

Зараз ви читаєте новину «Нафта різко здорожчала за вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі