понеділок, 05 вересня 2011 09:34

Нафта подешевшала після даних зі США, настрої на ринку негативні

Нафта подешевшала після даних зі США, настрої на ринку негативні

Нафта WTI подешевшала вранці в понеділок другу сесію поспіль на очікуваннях зниження попиту на сировину в США і Китаї, які були спровоковані негативними макроекономічними даними.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:48 опустилася на $ 0,63 (0,73%) щодо рівня 2 вересня - до $ 86,13 за барель.

У п'ятницю цей контракт завершив торги зниженням на $ 2,48 (2,79%) - до $ 86,74 за барель у порівнянні з рівнем попереднього дня.

Звіт міністерства праці США показав, що число робочих місць в економіці США не змінилося в серпні в порівнянні з попереднім місяцем - це найгірший показник з вересня 2010 року. Аналітики в середньому очікували зростання кількості робочих місць на 68 тис. Безробіття в США в серпні залишилося на рівні липня - 9,1%, що збіглося з прогнозом.

"Настрої на фондовому ринку негативні через дані по безробіттю, так що інвестори починають вважати, що економіка обвалилася. Фондовий ринок падає, слідом падає і ринок сировини. Довіра інвесторів має бути відновлена", - зазначив керуючий директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї Джонатан Баррат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бензин подорожчає на 20 копійок через два тижні - експерт

Крім того, згідно з переглянутими даними, індекс менеджерів закупівель (PMI) у Китаї впав у серпні до 50,9 пункту - мінімального рівня за останні 7 місяців - проти 50,7 пункту в липні.

Біржі США будуть закриті в понеділок у зв'язку зі святкуванням Дня праці.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 7:48 знизилися на $ 0,78 (0,69%) - до $ 111,55 за барель.

За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти подешевшали на $ 1,96 (1,71%) - до $ 112,33 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала після даних зі США, настрої на ринку негативні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі