вівторок, 30 серпня 2011 09:40

Нафта дорожчає четвертий день поспіль на тлі поліпшення економіки США

Нафта дорожчає четвертий день поспіль на тлі поліпшення економіки США

Нафта WTI дорожчає вранці у вівторок четверту сесію поспіль на тлі загального підйому фондового ринку, викликаного позитивними макроекономічними даними зі США.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість жовтневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:54 піднялася на $ 0,14 (0,16%) щодо рівня 29 серпня - до $ 87,41 за барель.

У понеділок цей контракт завершив торги зростанням на $ 1,9 (2,23%) - до $ 87,27 за барель у порівнянні з рівнем попереднього дня.

Мінторг США повідомив про зростання витрат населення США в липні на 0,8%, доходів - на 0,3%, у той час як аналітики в середньому очікували підвищення витрат на 0,5%, а зростання доходів збігся з очікуваннями ринку.

Крім того, згідно з переглянутими даними, у червні доходи американців збільшилися на 0,2%, тоді як раніше повідомлялося про підйом на 0,1%. Витрати ж знизилися на 0,1%, а не на 0,2%.

Споживчі витрати в США підвищилися в липні на тлі найбільш значного за останні три місяці збільшення продажів автомобілів у зв'язку з поновленням поставок з Японії та найбільш відчутного сезонного зростання витрат на комунальні послуги з грудня 2009 року, особливо на газ і електроенергію.

"На тлі зростання споживчих витрат в США, деякі інвестори, можливо, вважають, що довіра споживачів до економіки також може повернутися. Ймовірно, ми побачимо, що споживання бензину почне збільшуватися. Все веде до того, що WTI і Brent будуть дорожчати", - зазначив аналітик Fat Prophets Девід Леннокс.

У той же час, аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікують, що в середу Міненерго США повідомить про зниження товарних запасів бензину на 900 тис. барелів - до 210 млн барелів за минулий тиждень.У той же час, товарні запаси нафти можуть вирости на 875 тис. барелів, вважають експерти.

Крім того, ураган "Айрін" не завдав таких масштабних руйнувань, як побоювалися спочатку, і більшість нафтопереробних заводів східного узбережжя США мають намір відновити роботу найближчим часом.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 7:54 піднялася на $ 0,26 (0,23%) - до $ 112,14 за барель.

За підсумками торгів у понеділок ці контракти подорожчали на $ 0,52 (0,47%) - до $ 111,88 за барель

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає четвертий день поспіль на тлі поліпшення економіки США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі