четвер, 18 серпня 2011 09:10

Нафта подешевшала, експерти пророкують значні коливання її вартості

Нафта подешевшала, експерти пророкують значні коливання її вартості

Вартість нафти знижується в четвер вранці, оскільки інвестори побоюються, що попит на паливо може скоротитися внаслідок слабкості макроекономічної кон'юнктури.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Ціна вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:40 опустилася на $ 0,49 (0,56%) щодо рівня 17 серпня - до $ 87,09 за барель.

За підсумками торгів у середу додав у ціні $ 0,93, піднявшись до позначки $ 87,58 за барель.

Негативом для ринку в четвер стали, зокрема, побоювання щодо слабкої статистики з ринку праці США. Так очікують, що число первинних заявок на допомогу з безробіття в США, поданих минулого тижня, зросло на 5 тис. - до 400 тис.

"Зберігаються побоювання щодо стану здоров'я економік США і Європи, вони негативно позначаться на цінах на нафту. В короткостроковій перспективі ціни коливатимуться у коридорі від $ 80 до $ 100 за барель", - зазначив аналітик Purvin & Gertz Віктор Шум.

Не дали приводу для оптимізму і дані Міненерго США про запаси вуглеводнів в країні, що вийшли минулого тижня.

Згідно з офіційним повідомленням, резерви нафти збільшилися на 4,23 млн барелів, тоді як аналітики в середньому очікували зниження показника на 500 тис. барелів.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на жовтень на лондонській біржі ICE Futures до 7:41 впало на $ 0,23 (0,21%) - до $ 110,37 за барель.

За підсумками минулих торгів цей контракт подорожчав на $ 1,47 (1,4%) - до $ 110,6 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подешевшала, експерти пророкують значні коливання її вартості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі