середа, 19 жовтня 2011 09:49

Нафта дешевшає, відступаючи від максимальної позначки за місяць

Нафта дешевшає, відступаючи від максимальної позначки за місяць

Ціни на нафту в середу падають, відступаючи від максимальної позначки за місяць, на очікуваннях збільшення товарних запасів сировини в США за минулий тиждень, що може свідчити про скорочення попиту на паливо.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 6:58 опустилася на $ 0,14 (0,16%) щодо рівня 18 жовтня - до $ 88,2 за барель.

У вівторок ціна цих контрактів злетіла після публікації сильної квартальної звітності Bank of America на $ 1,96 (2,27%) - до $ 88,34 за барель, максимального рівня з 15 вересня.

Очікують, що міністерство енергетики США повідомить в середу про збільшення товарних запасів нафти в США за минулий тиждень на 2 млн барелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судно з нафтою і дизпаливом сіло на риф

За даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти за минулий тиждень скоротилися на 3,1 млн барелів, бензину - на 1,6 млн барелів, дистилятів - на 2,2 млн барелів.

"Ринок просто в пошуках напрями чергового тренда.Трейдери не хочуть сильно піднімати ціни на нафту на тлі слабких перспектив економіки США і ситуації в Європі", - зазначив аналітик Fat Prophets Девід Леннокс.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на грудень на лондонській біржі ICE Futures до 8:00 МСК знизилася на $ 0,16 (0,14%) - до $ 110,99 за барель. Напередодні ці контракти подорожчали на $ 0,99 (0,9%) - до $ 110,16 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає, відступаючи від максимальної позначки за місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі